Butildiglikols BDG (CAS 112-34-5)

Citi nosaukumi: 2-(2-n-butoksietoksi)etanols, 2-butoksietoksi, 3,6-dioksa-1-dekanols, 3,6-dioksadekanols, butadigols, butoksidietilēnglikols, butoksidiglikols, butoksietoksietanols, butildiglikols, butilkarbitols, digols, butildiicinols, butildioksitols, butiloksitola glikolēteris, dietilēns DB, dietilēnglikola butilēteris, dietilēnglikola monobutilēteris, dietilēnglikola mono-n-butilēteris, dietilēnglikola n-butilēteris, dietilēnglikola ēteris, dietilēna ēteris monobutilēteris, etanols, 2-(2-butoksietoksi)-, etanols, 2,2′-oksibis-, monobutilēteris, etilēnglikola monobutilēteris, glikolēteris db, glikols, monobutilēteris, n-butilkarbitols, O-butildietilēns glikols

Dietilēnglikola butilēteris (2-(2-butoksietoksi)etanols), glikolētera šķīdinātājs, ir dzidrs šķidrums ar ļoti vāju smaržu un augstu viršanas temperatūru. Tas kalpo kā šķīdinātājs krāsām un lakām, ķīmiskajā rūpniecībā, sadzīves mazgāšanas līdzekļos, alus darīšanas ķimikālijās un tekstilizstrādājumu apstrādē. Vielu izmanto arī kā izejvielu ķīmiskajā sintēzē.

View More

0.00

Product Description

Dietilēnglikola monobutilēteri (DEGBE) iegūst etilēnoksīda un n-butanola reakcijā ar sārmu katalizatoru.

Pesticīdu produktos DEGBE darbojas kā inerta sastāvdaļa kā dezaktivators formulēšanai pirms ražas iznākšanas no augsnes un kā stabilizators. DEGBE ir arī ķīmisks starpprodukts dietilēnglikola monobutilētera acetāta, dietilēnglikola dibutilētera un piperonilacetāta sintēzei, kā arī kā šķīdinātājs emaljās ar augstu temperatūru. Citi DEGBE pielietojumi ir kā vinilhlorīda sveķu disperģētājs organosolos, šķīdinātājs hidraulisko bremžu šķidrumiem un savstarpējs šķīdinātājs ziepēm, eļļai un ūdenim sadzīves tīrīšanas līdzekļos. Tekstilrūpniecība izmanto DEGBE kā mitrināšanas risinājumu. DEGBE ir arī šķīdinātājs nitrocelulozei, eļļām, krāsvielām, sveķiem, ziepēm un polimēriem. DEGBE tiek izmantots arī kā savienojuma šķīdinātājs šķidros tīrīšanas līdzekļos, griešanas šķidrumos un tekstilizstrādājumu palīglīdzekļos. Poligrāfijas nozarē DEGBE lietojumi ietver: šķīdinātājus lakās, krāsās un tipogrāfijas krāsās; šķīdinātājs ar augstu viršanas temperatūru, lai uzlabotu spīduma un plūsmas īpašības; un izmanto kā šķīdinātāju minerāleļļu produktos.

Apraksts:
Butildiglikols ir dzidrs, maz gaistošs šķidrums ar augstu viršanas temperatūru. Butildiglikols vai benzīna šķīdinātājs, ko iegūst, apstrādājot naftas produktu ar hidroapstrādi. Dietilēnglikola monobutilēteris tiek izmantots kā kurināmā šķidrums vai alternatīva petrolejai krāsns apkurei. Tas ir šķīdinātājs sintētiskajiem un dabīgajiem sveķiem, eļļām, taukiem. To izmanto kā izejvielu organiskajai sintēzei.
Nātrija hidroksīds ir kodīga un ļoti toksiska viela ar izteiktām sārmainām īpašībām. Strādājot ar viņu, jums jābūt uzmanīgiem. Nokļūstot uz ādas, gļotādām un acīs, veidojas nopietni ķīmiski apdegumi.
Pielietojums un lietošana:
● Lielisks rīks detaļu un aprīkojuma tīrīšanai mājās un darba vietā. Glikolu izmanto metāla virsmu tīrīšanai no rūsas, sāļu un izdedžu veidošanās. Izmanto kā dezinfekcijas līdzekli.
● Bioloģiski noārdāms šķīdinātājs krāsu pārklājumiem, veidojot pārklājumu plēves veidā. Plaši izmanto lateksa līmju ražošanā.
● Ideāls risinājums temperatūras samazināšanai plēves veidošanās laikā ar ūdeni atšķaidītos gumijas pārklājumos.
● Darbojas kā sintētisko sveķu un krāsvielu saistviela tipogrāfijas krāsās.
● Kosmetoloģijas un personīgās higiēnas līdzekļu jomā;
● Izstrādājot jaunas formulas parfimētu produktu radīšanai.

Uzglabāšana:
Fizikālās īpašības:
Termiskās īpašības
Temperatūra
Kušanas temperatūra: -68 °C
Vārīšanās temperatūra: 230 °C
Uzliesmošanas temperatūra: 78°C
INDEKSS: 603-096-00-8
CAS: 112-34-5
EK: 203-961-6

Dimensions N/A