Sorbīnskābe (CAS 110-44-1)
Sorbīnskābe (CAS 110-44-1)
Sorbīnskābe jeb 2,4-heksadiēnskābe ir dabisks organisks savienojums, ko izmanto kā pārtikas konservantu. Tam ir ķīmiskā formula CH3(CH)4CO2H. Tā ir bezkrāsaina cieta viela, kas nedaudz šķīst ūdenī un viegli sublimējas. Pirmo reizi tas tika izolēts no Sorbus aucuparia (pīlādža) nenobriedušām ogām, tāpēc arī tā nosaukums.
Sorbīnskābe un tās sāļi, piemēram, nātrija sorbāts, kālija sorbāts un kalcija sorbāts, ir pretmikrobu līdzekļi, ko bieži izmanto kā konservantus pārtikā un dzērienos, lai novērstu pelējuma, rauga un sēnīšu augšanu. Parasti sāļiem ir priekšroka, nevis skābes formai, jo tie labāk šķīst ūdenī, bet aktīvā forma ir skābe. Optimālais pH pretmikrobu iedarbībai ir zem pH 6,5. Sorbātus parasti izmanto koncentrācijās no 0,025% līdz 0,10%. Sorbāta sāļu pievienošana pārtikai tomēr nedaudz paaugstinās pārtikas pH, tāpēc, iespējams, būs jāpielāgo pH, lai nodrošinātu drošību. Tas ir atrodams tādos pārtikas produktos kā siers un maize.
€0.00
Product Description
Informācija
Nozares: farmācijas rūpniecība, pārtikas rūpniecība, lopbarības rūpniecība
CAS numurs: 110-44-1
WE numurs: 203-768-7
Ķīmiskā formula: C6H8O2
Molārā masa: 112,13 g/mol
Muitas tarifa kods: 29161995
Citas fizikālās īpašības
pH: 3,3 (1,6 g/l H2O w 20°C)
Kušanas/sasalšanas temperatūra: 132 – 135°C
Vārīšanās punkts/diapazons: 170°C
Relatīvais blīvums: 1,2 g/cm3 (20°C)
Šķīdība ūdenī: 1,4 g/l (20°C)
Dimensions | N/A |
---|---|
Pieejamais apjoms | 25 kg maiss |